Persbericht

Dodo Bluesnight 2019

Op zaterdag 6 april 2019 opent de grootste blueskroeg van Frylân haar deuren weer voor de derde Dodo Bluesnight  in het Deelshûs te Haskerdijken.

Het unieke concept van jonge (studenten)bands afgewisseld met gevestigde Bluesbands blijkt bij een groeiend publiek aan te slaan. Niet in het minst vanwege de verrassende combinaties die ontstaan bij de inmiddels legendarische Dodo Jamband, een solide huisband aangevuld met een selectie van muzikanten uit de diverse deelnemende bands. We hebben al heel wat creatieve hoogtepunten mogen aanschouwen door de levendige combinatie van jeugdig enthousiasme samen met  gevestigde routine en muzikaliteit.

Als eerste act heeft de organisatie Bigband Heerenveen weten vast te leggen. Eén van de opvallende kenmerken van ‘Bigband Heerenveen’ is de combinatie tussen jongeren en oudere jongeren. Het repertoire is opvallend anders dan dat van een 'klassieke bigband'. Bigband Heerenveen wil zich onderscheiden van andere bigbands in de regio. Heerlijk genieten van een mix van swing, moderne pop, funk, soul, blues, rock ‘n roll en latin.

De volgende band die de organisatie aan zich heeft weten te binden zijn de Electric Hollers, een nieuwe bluesrock-sensatie uit Heerenveen. Maak je klaar voor zware basstenen, donderende drums en gitaarsolo's die je naar plekken brengen waarvan je niet wist dat je ze wilde bezoeken. Gebroken snaren, vliegende drumsticks en wilde energie inbegrepen. Met hun debuut album "Rise" dat net is uitgebracht, zijn ze klaar om Nederland te laten zien welke kracht zij het Noorden te bieden heeft. De band is daarbij niet bang om de grenzen van hun inspiratie te overschrijden en iets nieuws te creëren. Max Mollema op drums, Inge de Vries op bas en Tim Birkenholz op gitaar / zang.

De hoofdact van de avond wordt gevormd door de fantastische Friese band Roadhouse, oude rotten en blues die klopt. Deze muzikanten zouden zo uit het Chicago van de jaren 50 kunnen zijn gestapt. De line-up: Tako v.d. Land (zang & mondharp), Herman Frank (gitaar) Anne Ferwerda (bas), Ruben Mulder (keyboards) en Johannes Blanksma (drums). In deze bezetting heeft Roadhouse zich verder ontwikkeld en refereert aan bands als The Fabulous Thunderbirds, The Red Devils, en Hollywood Fats. De groep slaat bruggen tussen blues, bluesrock, rockabilly en rock ‘n’ roll.Zo speelde Roadhouse op het Oerol Festival Terschelling, TexelBlues, maar ook voorprogramma's van Barrelhouse, Popa Chubby, Pat Travers, The Hoax, Snowy White, Ian Siegal en The Paladins. Roadhouse heeft 3 cd’s gemaakt waarvan de laatste “cd van de week” is geweest bij Omrop Frylan. Speciaal bij dit optreden tijdens de DoDo-Bluesnight speelt gast-gitarist Rik Meijer mee.

En zoals traditie op de Dodobluesnight wordt er ook ge-jammed. De basis wordt gevormd door de inmiddels legendarische Dodo Jamband, een solide huisband aangevuld met een selectie van muzikanten uit de diverse aan Dodobluesnight deelnemende bands.